Начало Бокс Как коронавирусът удря в джоба
0

Как коронавирусът удря в джоба

Как коронавирусът удря в джоба
0

Наташа Джонас е един от боксьорите, които ще имат финансови „затруднения“ заради коронавируса.

35-годишната британка трябваше да се боксира за световната титла за пръв път срещу Тери Харпър на 24 април, но мачът беше отложен за юни. С огромния брой отложени събития по цял свят, тя твърди, че бойците ще имат сериозни проблеми, тъй като няма да получат парите си за двубоите.

„Предполагам, че ние сме като самонаетите хора – получаваме пари само ако се боксираме. Тежко е, защото много боксьори ще си получат дължимото от спонсори на шортите и такива неща само ако имат двубой. Тези, които ги дават по „Скай Спортс“ или „Бокс Нейшън“ вземат по-големи чекове от спонсорите, тъй като ги излъчват по различни платформи. Когато не се биеш – това няма как да се случи“, каза Джонас пред Би Би Си.

Запитана дали се притеснява за финансовата си сигурност в резултат на липсата на очаквани приходи, тя призна: „Разбира се. Ако не се биеш, паричките ти заминават. Получавам месечна издръжка от спонсори. Но не стига за сметките ми, така че парите, които получавам от боеве, са изключително важни за мен до края на годината. Времената са тежки“.