Начало Бокс Канело Алварес – кошмарът на британския бокс

Канело Алварес – кошмарът на британския бокс

Канело Алварес – кошмарът на британския бокс
0

През годините Саул Алварес-Канело се превърна в черна котка за британските боксьори. Ако изобщо има кой да го победи в момента, то едва ли този боец ще е поданик на кралицата. Поне това сочи статистиката.

Канело за нула време почти събра пъзела – да бъде с неуспорим статут в супер средна категория.

Спомените от впечатляващата победа над Били Джо Сондърс и зверския десен ъперкър са още пресни. Това беше седмият боксьор от тази страна, който Саул победи!

На 17 септември лицето на бокса детронира Калъм Смит, като бяха заложени поясите на WBC и WBC. Британецът беше считан за неудобен съперник, но на ринга имаше само един боксьор. Алварес наложи своето темпо на игра и атрактивните му комбинации останаха без отговор.

Смит беше шестата жертва на Канело от Острова.

На 5 март 2011 година мексиканецът победи Матю Хатън. Това е денят, в който Алварес за първи път стана световен шампион. Направи го чрез единодушно решение. Преди десетилетие обаче той все още не беше звярът, който наблюдаваме в наши дни.

И все пак 20-годишният Канело доминира всяка една секунда от мача. Единствената драма беше гафът на кантара, заради който мексиканецът беше лишен с 20% от премията си за мача.

Следващата жертва се казва Раян Роудс.

Саул го победи на 18 юни 2011 година в Гуадалахара (Мексико). Това е и триумфалното му завръщане в родния град.

Нова тотална доминация, която се изразяваше най-ярко в нокдаун в рунд №4 и технически нокаут две минути преди финалния гонг.

Особено впечатляваща беше победа над Амир Хан на 7 юни 2016. Това е първото голямо спортно събитие на отворилата същата година зала „T-Mobile Arena“ в Лас Вегас.

Британецът показа изключителна бързина в първите рундове и е чудо, че само един от съдиите му дава предимство преди нокаута (6-и рунд).

Впоследствие ударът обиколи света и едва ли има фен на бокса, който да не е гледал повторения от него в YouTube. Канело прати Хан в тежко състояние и секунди по-късно падна на колене до него угрижен за здравето на колегата си.

Мачът с Лиъм Смит беше по-късно същата година. Вече споменахме победата на мексиканеца над Калъм – неговия брат.

Едностранна битка пред 51 хиляди зрители в Далас. 

Стадионът, на който наскоро падна и Сондърс. Канело приключи Лиъм със зловеща деснячка в ребрата.

На 15 декември 2018 от мексиканеца падна Роки Филдинг.

Тази битка беше топло посрещане на Саул при новия телевизионен партньор DAZN, който го бе позлатил седмици по-рано с договор на стойност 365 милиона щатски долара.

Дори и най-големите лаици знаеха какво ще се случи.

Наказателната акция започна с два нокдауна в първия рунд, а Филдинг бе пратен на пода както във втората, така и в третата част.

Поредна едностранна среща и още един успех за Канело Алварес над боксьор от Великобритания. Бойците там сигурно вече сънуват кошмари с рижия.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.