Начало Бокс Канело срещу Головкин през септември

Канело срещу Головкин през септември

Канело срещу Головкин през септември
0

Канело Алварес ще срещне Генади Головкин вместо да се бие в директен реванш с Дмитрий Бивол. Това каза самият мексиканец вчера пред репортери на ESPN. Мачът ще е за безспорната титла на Канело в супер средна категория.

Припомняме, че преди загубата си от Бивол по-рано този месец, мексиканецът обяви, че най-вероятно след този мач ще играе или реванш, или ще срещне стария си познайник – Генади Головкин.

„Вече имахме споразумение с Головкин за мач през септември, така че трябва да продължим пътя, който избрахме.“ каза Канело пред журналисти. „Мисля двете битки (с Головкин и Бивол) за най-големите в бокса. За съжаление, изгубих срещу Бивол, но това няма да е последният ми опит.

Едно е сигурно – ще се върна през септември. Трябва да изчакаме още малко, но до дни ще обявим третия мач с Головкин.“

Първите две срещи между двамата боксьори ще останат в историята, както със своето качество, така и със скандалните съдийски решения. Първият двубой мнозина определиха като чиста победа за Головкин, който определяше темпото и преследваше Канело през всички 12 рунда. Съдиите обаче не смятаха така и дадоха равенство. Един от тях стигна дотам, че да даде 10 рунда в полза на Канело.

Втората среща се оказа по-равностойна и отново завърши със съдийско решение, но този път в полза на Канело. Двама съдии дадоха равенство 114-114, но третият отсъди 115-113 за мексиканеца.

Сега феновете се надяват спорът да бъде разрешен веднъж завинаги.