Начало Бокс Артур Бетербиев срещу Джо Смит-младши в обединителен мач

Артур Бетербиев срещу Джо Смит-младши в обединителен мач

Артур Бетербиев срещу Джо Смит-младши в обединителен мач
0

Артур Бетербиев и Джо Смит-младши ще се изправят един срещу друг за да обединят поясите на WBO, IBF и WBC в полутежка категория на 18.06. това лято. Бетербиев държи поясите на WBC и IBF, а Смит този на WBO. Срещата ще се промотира под мотото „В дълбоките води“.

Руснакът има актив от само 17 мача, но всички те са постигнати чрез нокаут/ТКО. В изключително богатата си аматьорска кариера той изиграва близо 300 срещи като губи само 5 от тях. Надделява над забележителни бойци като Евгени Макаренко, Сергей Ковальов и Майкъл Хънтър (в тежка категория). Никога обаче не достига до злато на Олимпийски игри, което той определя като най-голямото си разочарование. В Лондон през 2012г. е надигран от Александър Усик по пътя му към финалите.

Джо Смит има 28 победи (22 с нокаут) и три загуби. Една от тях дойде след като предизвика Дмитрий Бивол за титлата на WBA през 2019г. и се стигна до единодушно съдийско решение след доминация на шампиона.

Смит спечели овакантената титла на WBO срещу Максим Власов миналия април в интригуващ двубой, който спечели няколко престижни номинации за мач на годината. След него защити титлата си успешно срещу Стив Джефрард с ТКО.

Двамата боксьори, заедно с Дмитрий Бивол, бяха едни от спряганите имена за противници на Канело Алварез в похода му при полутежките. Едва ли има значение кой ще излезе победител от Канело-Бивол, стимулът да си един от малкото безспорни шампиони на ерата на четирите колана, ще е достатъчен за Бетербиев и Смит да си спретнат една мини война между четирите въжета.