Начало Бокс Канело все по-близо до мач срещу Даниъл Джейкъбс

Канело все по-близо до мач срещу Даниъл Джейкъбс

Канело все по-близо до мач срещу Даниъл Джейкъбс
0

Мексиканската боксова суперзвезда Канело Алварес е все по-близо до мач срещу световния шампион на IBF в средна категория Даниъл Джейкъбс. Един Хърн, който е промоутър на американския боксьор, призна че се водят усилени преговори и другата седмица най-вероятно ще има споразумение.

Дата на потенциалния сблъсък е ясна от известно време – 4 май 2019 г. Срещата трябва да се проведе в „T-Mobile Arena“ Лас Вегас, САЩ.

Наскоро Канело Алварес подписа пет годишен договор със стрийминг услугата DAZN за 365 млн. щатски долара. Първата битка от този договор Канело вече проведе в легендарната зала „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк. С бърз нокаут той повали Роки Филдинг и така стигна до пояса на Световната боксова асоциация (WBA) в супер средна категория. Негово притежание е и титлата на Световната боксова организация (WBO).

Хърн посочи, че от DAZN много настояват именно за сблъсък Джейкъбс-Канело. За тях това е втората най-желана боксова битка за 2019 г., след тази с Генади Головкин. Прогнозата на американският промоутър е, че мексиканецът ще срещне първо с 31-годишния Джейкъбс, а ако загуби срещата – ще има и реванш през септември.

Засега шефът на „Голдън бой“ Оскар де ла Оя и президентът Ерик Гомес запазват пълно мълчание по отношение на евентуалния съперник на Канело.