Начало Бокс Карл Фроч: Фюри е фаворит срещу Джошуа

Карл Фроч: Фюри е фаворит срещу Джошуа

Карл Фроч: Фюри е фаворит срещу Джошуа
0

Бившият световен шампион в супер средна категория и един от най-обичаните британски боксьори от близкото минало – Карл Фроч, не се поколеба в отговора си когато бе попитан кой би победил в един евентуален двубой между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа.

Фроч, който в последните години е боксов анализатор за Sky Sports споделя мнението, че „Краля на циганите“ е едноличният лидер в класацията за най-добър боксьор в тежката дивизия.

twitter.com

Фюри и Джошуа държат всичките световни титли в момента и сблъсък между двамата е определян като най-голямото спортно събитие в Обединеното кралство от спечелването на световната купа по футбол през 1966 г.

Снимка: БТА

„Фюри е номер 1 в тази категория и за мен той е фаворит срещу Джошуа“, сподели Фроч.

„Ще бъде изравнен двубой, но Фюри си остава фаворит, дори с малко. Видяхте какво се случи с Джошуа в първия мач с Анди Руис. Беше пребит.

„Реваншът не ме впечатли, защото Руис изобщо не бе във форма. Естествено, това не е проблем на Антъни, но не мисля, че това бе битка, която е показала на хората, че той се е завърнал.

„Той се завърна само от една тежка загуба, а реваншът му с Руис е еиднственият му мач от онова покъртително поражение. Не виждам нищо, което да ми подскаже, че Джошуа отново е онзи боксьор преди две години„, допълни бившият шампион.