Начало Бокс Карл Фроч: Фюри ще пострада повече от отлагането на двубоя

Карл Фроч: Фюри ще пострада повече от отлагането на двубоя

Карл Фроч: Фюри ще пострада повече от отлагането на двубоя
0

Бившият световен шампион в супер средна категория и настоящ боксов анализатор за Sky Sports – Карл Фроч, сподели мнението си относно отлагането на трилгоията между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър.

Както знаете, „Краля на циганите“ и „Бронзовия бомбардировач“ трябваше да се бият за титлата на Фюри на 24-ти юли в Лас Вегас, но битката бе отменена през миналата седмица. Причината бе, че Фюри и хора от неговия щаб са дали положителни пробив за COVID-19.

Мнозина фенове и експерти се усъмниха в твърденията на Фюри, като според тях британецът или прикрива контузия, или не се чувства готов за сблъсъка с американеца.

Embed from Getty Images

Според Фроч, именно Уайлдър ще извлече повече ползи от отлагането на мача за октомври.

„Доста се разочаровах от отлагането на двубоя, защото нямах търпение за него“, сподели британския любимец от близкото минало.

„Въпреки че всички считаха Фюри за абсолютен фаворит, в такъв мач никога не можеш да отпишеш боксьор като Дионтей Уайлдър.

Снимка: БГНЕС

„Преместването на мача ще навреди повече на Фюри. И двамата не са се били от дълго време, но Уайлдър ще бъде по-гладния от двамата. Той има нещо за доказване. През последната година всички му се смееха и му се подиграваха.

„Уайлдър ще е много по-надъхан за третата среща, отколкото Тайсън. Фюри знае, че може да бъде нокаутиран във всеки един момент, но в същото време няма как да не си задава въпроса ‘Имам ли нужда от трети мач с човек, който надиграх цели два пъти?“, добави Фроч.