Начало Бокс Къде отиде легендарният боксьор Ленъкс Люис?

Къде отиде легендарният боксьор Ленъкс Люис?

Къде отиде легендарният боксьор Ленъкс Люис?
0

Едва ли има фен на бокса, който не е чувал за Ленъкс Люис. Бившият професионален боксьор е трикратен световен шампион, двукратен линеен шампион и последният абсолютен световен шампион в тежка категория. През 2004 г. британецът обяви оттеглянето си от спорта.

Сега той е на 56 години и живее в Маями със съпругата си Вайълет Чунг, бивша участничка на конкурса за Мис Ямайка. Чаедно те имат четири деца, които щастливо отглеждат (Лондон, Линг, Лея и Левия).

Въпреки че от 18 години не се занимава професионално със спорт, Люис продължава редовно да тренира в личната си фитнес зала.

Често пък гласът му американските зрители могат да чуват по време на най-големите битки, тъй като Люис работи като коментатор, а доста често публикува мнение за актуални боксови събития в социалните мрежи.

За разлика от много бивши спортисти, Ленъкс не загуби парите спечелени на ринга, но разумно ги инвестира в бизнес и недвижими имоти.

Люис построи къщи в Ямайка, Канада и Англия. Отделно той притежава верига от здравни центрове.

В началото на професионалната си кариера Ленъкс основава боксова школа в Лондон за деца от проблемни семейства. Тя продължава да работи и до днес.

В момента общото състояние на Люис се оценява приблизително на 150 милиона долара, а за последната година е изкарал около 10 милиона долара.