Начало ММА Гасанов защити титлата след много бой над Джанаев (ВИДЕО)

Гасанов защити титлата след много бой над Джанаев (ВИДЕО)

Гасанов защити титлата след много бой над Джанаев (ВИДЕО)
0

Магомедрасул Гасанов направи първа защита на титлата си в средна категория от веригата Absolute Championship Akhmat (ACA). Шампионът се наложи над сънародника си Абдул-Рахман Джанаев в главното събитие на ACA 135 в чеченската столица Грозни.

Битката бе планирана за пет рунда, но приключи в 4-ия.

Гасанов започна в типичния си стил – с игра в стойка, и няколко фронт кикове, комбинирани с удари с ръце. Джанаев повече се отбраняваше.  След 45 секунди от началото Джанаев имаше претенции за удар с глава в брадичката, а съдията даде пауза. Това ядоса шампиона и след подновяването на времето той се хвърли за тейкдаун. Не успя толкова лесно да го постигне, но все пак пренесе играта на земя. Претендентът за титлата демонстрира много жилавост и не позволи дълго задържане в позиции.

Вторият рунд започна с опит на Джанаев за уширо-гери, което бе предвидено от Гасанов и той го изпревари с фронтален кик. Мигновено двамата преминаха в схватка на пода, а шампионът продължи да доминира, вкарвайки и доста юмруци в главата на опонента си.

Само 30-секунди бяха нужни на Гасанов в третия рунд, за да запише пореден тейкдаун с класическа борцова техника. Той започна да премята все по-изтощения Абдул из октагона, но той продължаваше да показва голям дух и да се защитава. Въпреки това отнесе много бой и в тази част.

Ситуацията се запази и в четвъртият рунд, който приличаше досущ на предишните. Джанаев понесе още множество удари, но издържа до гонга.

В паузата обаче лекарският екип прецени, че той не е в състояние да продължи и реферът сложи край с технически нокаут.

Успехът е под номер 17-сет за Гасанов, като той има и две загуби. Джанаев е вече със статистика 15-3.

Останалите резултати от основната карта:

  • Рустам Керимов победи Абдул-Рахман Дудаев с решение
  • Расул Албасханов победи Александро Прая с решение
  • Шамил Шахбулатов победи Игор Жирков със събмишън в 3 рунд (4:31)
  • Томаш Дек победи Мурад Каламов със събмишън в 1 рунд (1:49)