Начало ММА Лигата на Хабиб Нурмагомедов дебютира в САЩ с нокаут на Харитонов

Лигата на Хабиб Нурмагомедов дебютира в САЩ с нокаут на Харитонов

Лигата на Хабиб Нурмагомедов дебютира в САЩ с нокаут на Харитонов
0

Бойната организация на Хабиб Нурмагомедов – „Eagle FC“, проведе дебютното си издание в САЩ. Галавечерта се състоя в Маями.

В главната битка на „Eagle FC“ 44 се изправиха Сергей Харитонов и Тайрън Спонг. Бившият боец на „Белатор“ и един от най-именитите руски ММА бойци се наложи над кикбокс легендата с нокаут в средата на втория рунд.

Поражението бе първо за Спонг в ММА. Той дебютира в смесените бойни изкуства с две победи през 2012 и 2013 г., а това бе първата му поява в октагона от близо 9 години.

В началото на първия 3-минутен рунд двамата заложиха на игра в стойка и боксови размени. Спонг заложи на своя стил и игра, и успя да пласира няколко добри лоукика. Руснакът обаче чакаше своята възможност да пренесе играта на земя и доста бързо успя да постигне тейкдаун. Харитонов прихвана и заключи добре главата на опонента си и бе близо да го задуши, но американецът устоя. Харитонов доминира до края на частта, като вкарва и не малко удари на лежащия под него Спонг, а двамата дълго не промениха позицията.

В паузата между първия и втори рунд видимо си личеше, че лицето на Спонг е подуто от ударите, които получи и не е много в кондиция. Лекар провери състоянието му и бе преценено, че той може да продължи.

Тайрън пласира няколко ритника в началото на втория рунд, но силата му липсваше. Въпреки че опитваше да избяга на руснака с игра от дистанция, Харитонов успя да го повали след една постепенна атака и опит на Спонг за кик, той улови крака му и го свали за нов тейкдаун. Американският боец устоя около 50 секунди на земята, в която получи множество удари в главата с юмрук и лакти, а Сергей си помагаше и с колена в душенето, докато съдията не прецени да даде технически нокаут.