Начало Бокс Кел Брук каза сбогом на бокса

Кел Брук каза сбогом на бокса

Кел Брук каза сбогом на бокса
0

Бившият световен шампион в полусредна категория Кел Брук обяви своето оттегляне от професионалния бокс. 

“Обсъдих го надълго и нашироко със семейството си и това е краят. Никога няма да се боксирам отново. Емоционално ми е да го кажа на всеослушание, но всички около мен са щастливи. Боксът е опасен спорт, в който законно може да бъдеш убит на ринга.”

„Специалния“ спечели титлата на IBF, когато победи Шон Портър през 2014 г. Така той се превърна в един от малкото великобританци, побеждавали непобеден американец в САЩ. След три защити той загуби колана си срещу Ерол Спенс през 2017 г. Най-добър действащ боксьор на списание RING за 2017 г. 

На въпрос дали може да бъде изкушен за завръщане на ринга Брук отговаря “Просто не го чувствам. Вече не е вътре в мен.”

Преди три месеца той се би срещу Амир Кан в Манчестър в дългоочаквания им мач.Нямам това мрачно чувство в себе си. Когато се качиш на ринга с някого, то отминава и те напуска. Нуждаех се от този мач. Казахме си много лоши неща на пресконференцията, но понякога така се получава в бокса. Уважавам го. Той показа голямо сърце в двубоя ни.”

Кел Брук печели 40 срещи и губи само от трима боксьори, но не може да се срамува от загубите си, защото и тримата са намирали място или се намират в Pound-for-pound листите. Това са Генади Головкин (в средна), Терънс Крауфорд и Ерол Спенс.

През 2016г. Кел Брук предизвика Головкин за титлите му в средна категория. Играе смело, но губи, а скулата му е счупена от руснака.

Великобританецът заяви, че е в мир със себе си заради решението си.

“Искам да бъда запомнен като боец, който ще се качи на ринга с всеки, без да се страхува от никого. Боксьор, който винаги е давал на феновете каквото искат!”