Начало ММА Бившият шампион Рокхолд се завръща в октагона (СНИМКА)

Бившият шампион Рокхолд се завръща в октагона (СНИМКА)

Бившият шампион Рокхолд се завръща в октагона (СНИМКА)
0

Пауло Коста ще спори в октагона срещу бившият шампион – Люк Рокхолд на събитието UFC 277, което ще се проведе на 30 юли. Битката ще бъде от съществена важност и за двамата бойци.

За Коста, който е под номер 4 в класацията на UFC в средна категория, успех ще означва че, то той със сигурност би се наместил в претендентските позиции за титлата на Израел Адесаня. Това би бил мечтан сблъсък за бразилеца, който на 26 септември 2020 година загуби в шампионски двубой, именно от Адесаня. Тогава срещата приключи с технически нокаут във втория рунд в полза на настоящия шампион.

Победа за Рокхолд пък би го върнала сред най-добрите при положение, че той не е влизал в октагона около 3 години!

Коста има баланс от 13 успеха и 2 поражения в MMA. Той е спечелил цели 12 двубоя преди финалния гонг (11 с нокаут и 1 след събмишън). 31-годишният бразилец е част от най-известната верига за смесени бойни изкуства от 2017 година насам. За този период той постигна 5 успеха и загуби 2 срещи. Именно послендите му два двубоя в октагона са поражения – съответно от шампиона Израел Адесаня и Марвин Ветори.

Люк Рокхолд е с баланс от 16 победи и 5 загуби в ММА. 14 срещи той е спечелил преди финалния гонг (6 с нокаут и 8 след събмишън). Той не е влизал в октагона 6 юли 2019 година когато загуби от Ян Блахович с нокаут във втория рунд на събитието UFC 239. И той, както Коста, се намира в негативна серия като преди поражението от поляка, Рокхолд загуби от Йоел Ромеро.