Начало ММА Дейна Уайт със смела прогноза: Адесаня – Коста ще е мачът на годината

Дейна Уайт със смела прогноза: Адесаня – Коста ще е мачът на годината

Дейна Уайт със смела прогноза: Адесаня – Коста ще е мачът на годината
0

Президентът на UFC Дейна Уайт е известен с голямата си уста и с прогнозите си, но често пъти пророкуването на Уайт се оказва грешно.

Последното му предсказание обаче, може и да се окаже вярно. Предстоящият сблъсък за титлата в средна категория между Израел Адесаня и Пауло Коста е очакван от всички ММА фенове по света, а по всичко личи, че и големият човек в компанията също няма търпение.

Снимка: БТА

Битката между роденият в Нигерия новозеландец и претендента от Бразилия ще се проведе на UFC 253 на 26-ти септември, а според Уайт именно това е главният претендент за Мач на 2020-та.

Не знам за вас, но аз мисля, че Адесаня – Коста ще е Мача на годината„, заяви Уайт след последното събитие на организацията.

Снимка: БГНЕС

„Вижте стила на Коста – той постояно пресира и седи пред теб. Адесаня пък обича да стои в периферията на клетката и да те разнищи от дистанция.

„Ще бъде истинска война. Чисто стилистично ще бъде изключителен двубой, защото и двамата са истински животни. И двамата искаха тази битка и именно това ме кара да мисля, че ще спечели приза за „Мач на годината“, добави президентът.