Начало Бокс Кико Мартинес нокаутира световния шампион Кид Галахад (ВИДЕО)

Кико Мартинес нокаутира световния шампион Кид Галахад (ВИДЕО)

Кико Мартинес нокаутира световния шампион Кид Галахад (ВИДЕО)
0

Испанецът Кико Мартинес шокира боксовата общественост, нокаутирайки британеца Кид Галахад в мача им за световната титла на IBF в категория „перо“.

Така 35-годишният ибериец вече може да се похвали със световна титла във втора дивизия, след като преди време Мартинес бе носител на IBF пояса в категория „супер петел“.

Срещата се проведе в Шефилд, Англия, а домакинът Галахад бе сочен за твърд фаворит в първата си официална защита на колана.

Победата за Мартинес дойде в шестия рунд, когато 31-годишният Галахад бе намерен с брутално дясно кроше, от което нямаше шанс за изправяне.

Същата процедура се случи и в края на петия рунд, когато испанецът отново пласира тежко дясно кроше в главата на съперника си, но Галахад съумя да се изправи от пода и да победи отброяването на рефера.

Първите 4 рунда не предвещаваха такъв край на срещата, тъй като британецът с йеменски корени пласираше по-тежките и чисти удари,а няколко негови ъперкъта сериозно размътиха главата на претендента.

Левият прав вършеше чудесна работа на Галахад в първите рундове на мача, като почти всичките му комбинации започваха именно с водещата ръка. С течение на времето обаче Мартинес напипа точни ритъм и започна да контраатакува по-успешно, докато не се стигна до заключителните секунди на петия рунд, когато шампионът бе намерен с перфектно дясно кроше.

Всичко приключи в началото на следващия шести, когато Мартинес отново разтресе главата на съперника си и чу заветното „… И новия световен шампион“.