Начало Бокс Кога ще спре гаврата с бокса?

Кога ще спре гаврата с бокса?

Кога ще спре гаврата с бокса?
0

Напоследък повече се говори за знайни и незнайни младежи с камери – отколкото за истинските професионални боксьори. Навярно всичко започна от Конър Макгрегър.

ММА боецът със скромна история в аматьорския бокс се изправи срещу непобеден мнократен световен шампион, жива легенда, Флойд Мейуедър. По това време редица други боксьори можеха да навъртят това „50“ в статистиката за победи на „Парите“.

Вместо това последният официален сблъсък на американеца е срещу ММА боец.

Промоутърите видяха, че не е задължително да организират „логични“ мачове. Осъзнаха, че ако срещнат двама души с огромна фенска маса, ще изкарат повече пари от поредната защита на някой световен шампион.

Така започнаха да се появяват блогърите с милиони фенове в интернет. Деца и младежи, готови да плащат по 50-100 долара, за да видят любимеца си с ръкавиците срещу някое голямо име. Да, пари има… но гаврата с бокса е голяма.

Кога ще спре това?

Наскоро Еди Хърн даде много точна рецепта:

„Затова нашата задача на промоутърите е толкова важна. Ако не предоставяме правилните битки и не поддържаме боксовия продукт силен, все по-често ще виждаме подобни срещи. Ако нашите сблъсъци не струват, телевизиите започват сами да си предават измислено шоу.“

Промоутърът е прав. Кой би гледал влогъри, ако можеше да види Джошуа – Фюри или Джошуа – Уайлдър същата вечер.

Дано силните хора в бокса си вземат поука и не допускат тази мания да се разрасне. С русокосите YouTube-ъри ще изгонят и последния фен на красивата игра.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.