Начало Бокс Вредни ли са влогърите за бокса?

Вредни ли са влогърите за бокса?

Вредни ли са влогърите за бокса?
0

От година-две насам в бокса се появи нов феномен, за радост или не на всеки фен. Влогъри, ютюбъри, инфлуенсъри – наричайте ги както желаете, започнаха да се предизвикват помежду си в професионални боеве.

Някои от най-популярните започнаха да оглавяват галавечери, а мачът между KSI и Логан Пол дори се превърна в най-гледаното събитие в историята на платформата DAZN.

Изглежда тъжно, че тези момчета са тренирали само няколко месеца, а засенчват истински бойци, израснали в залата. А не пред камерата и в интернет кафето.

Ютюбърите притежават огромни фен бази, които следят неотлъчно всяка тяхна изява.

„Искаха да участвам в организацията на първия мач, но им отказах. Двадесет хиляди билета по-късно и 1,4 милиона платени гледания по-късно… няма как да се дърпам от този реванш!“, сподели Еди Хърн преди реванша в САЩ.

Мнозина продължават да определят сблъсъка като пародия. Цифрите са стряскащи, но трябва да се запитаме дали тези нови „фенове“ на бокса всъщност са вярна аудитория, която ще гледа спорта и в бъдеще… или по-скоро се наслаждава на цирковете, които инфлуенсърите правят.

Малко неща са по-грозни от битка между влогъри.

Всяко второ момче в кварталната зала може да схруска тези типове за закуска. Най-странното е, че са с професионални лицензи, някои вече имат и победи на ринга, говорят за кариера…

Ако не се аргументираме, ще бъде просто хейт. Не, не бива да имаме нищо против допълнителен шум около бокса, допълнителна реклама. Нека да има такива битки, но да са за благотворителност. Нека има кауза. А не клоунада с цел пълнене на влогърския джоб.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.