Начало Бокс Прехваленият

Прехваленият

Прехваленият
0

Дълго време слушахме как Даниел Дюбоа ще къса глави в тежка категория.

Младокът беше набелязван за световен шампион, доминатор – едва ли не следващия Майк Тайсън или Мохамед Али.

С една единствена по-значима победа – над Нейтан Горман. Пълничък и муден британец, по-известен с роднинската си връзка с Тайсън Фюри, отколкото с подвизите си на ринга.

Не ме разбирайте погрешно – Дюбоа притежава талант.

„Динамита“ е само на 23 години и тепърва има много време пред себе си, за да се взриви.

Просто се превърна в жертва на мениджърски игри. Прекаленото желание на промоутърите в обкръжението му да го направят „лесен за продаване“. Боксьорът стана продукт, който трябваше да бъде лансиран скъпо. Да си уреди час по-скоро мач с Олександър Усик или пък дори с Антъни Джошуа.

Е, неведнъж сме виждали големи бойци да паднат в подобен капан.

Още с обявяването на битката на Дюбоа с Джо Джойс – хлапето започна да сипе закани и обиди. Явно хората около него добре го бяха омаяли. Британският боксьор вярваше, че далеч по-опитният Джойс едва ли не се хваща като удавник за сламка в този мач.

Мислеше си, че това е поредното захвърлено парче месо, което да нокаутира набързо. На път за големите вечери и тлъстите пачки.

Букмейкърите също паднаха в капана на надутия балон.

Даниел Дюбоа беше считан за твърд фаворит в сблъсъка. Приказките за бъдещия шампион, който ще покори с лекота „кралската дивизия“ бяха размътили мозъка и на големите анализатори.

На приложения по-горе клип можете да видите най-добрите моменти от мача, ако сте го пропуснали. Само звездите на небето са повече от левите прави, които Дюбоа отнесе от Джойс. Младокът изяде толкова много чисти удари, още в 4-5 рунд физиономията му изглеждаше плашещо.

Логичното се случи в десетата част, когато „Динамита“ падна на колене и капитолира.

В дните преди мача се надъхваше как ще нокаутира съперника и отправи неуместна реплика към неговата майка, която е почти незряща.

А в дните след битката можем спокойно да заключим, че това е поредното прехвалено хлапе, изстреляно твърде рано от промоутърите. Дюбоа би могъл да стане голям боксьор. Джойс не приказваше много преди мача – затвори му устата на ринга. Време е за поуки и анализи от лагера на младока.

Новата „златна кокошка“ на промоутъра Франк Уорън е все още „пиле“.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.