Начало Бокс Кои родни боксьори ще се бият за квоти за Игрите в Париж? Селекционерът на жените Борислав Георгиев внесе яснота

Кои родни боксьори ще се бият за квоти за Игрите в Париж? Селекционерът на жените Борислав Георгиев внесе яснота

Кои родни боксьори ще се бият за квоти за Игрите в Париж? Селекционерът на жените Борислав Георгиев внесе яснота
0

Кои ще бъдат боксьорките, които ще се бият за квоти за Олимпийските игри в Париж догодина, ще стане ясно след световното първенство през март в Ню Делхи. Това заяви старши треньорът на националния отбор на България за жени Борислав Георгиев на пресконференция преди началото на 74-тото издание на турнира за купа „Странджа“.

В най-старта боксова надпревара в Европа, която ще се проведе между 20 и 26 февруари в столичната зала „София“, на ринга ще се качат шест българки – Севда Асенова в категория до 48 килограма, Златислава Чуканова до 50 килограма, Венелина Поптолева до 52 килограма, Станимира Петрова до 54 килограма, Светлана Каменова до 57 килограма и Аслъхан Мехмедова до 60 килограма.

Красимир Инински: Тази година Купа „Странджа“ няма аналог

Направихме много добра подготовка. Федерацията в лицето на президента Красимир Инински ни осигури всички необходими условия. Работим абсолютно професионално – с кондиционен треньор, с масажист. Всичко, което сме поискали от федерацията, ни е давано. За нас остава само да тренираме и да се готвим за мачовете. Подготовката мина прекрасно. Седем седмици прекарахме на базата в Дианабад. Направихме спаринги с най-добрите юноши в България, които са боеспособни на жените. През последните две седмици правим спаринги със 7-8 чуждестранни отбора, които са на лагер в София. Момичетата са здрави, тренират, има настроение в отбора и се надявам да имаме резултати, с които да покрием това, което ни е дадено„, каза Георгиев.

Даниел Асенов и Радослав Панталеев пропускат Купа „Странджа“

Не деля отбора на опитни и по-неопитни. Всички в тима имат равен старт. Ще атакуваме и четирите олимпийски категории, в които имаме състезателки. Не мога да лансирам един за сметка на друг. Както каза и г-н Красимир Инински, ще гоним максимума. След световното ще има конкуренция за олимпийските квоти. В олимпийската категория до 50 килограма титуляр е Златислава Чуканова и предполагам, че и Севда, и Венелина ще имат претенции. Засега не мислим за квотите, за да няма напрежение. След световното ще видим дали има нужда от спаринги с оглед на представянето и на самото световно„, допълни националният селекционер.

Турнирът е добра възможност да си сверим часовниците докъде сме стигнали„, отчете Аслъхан Мехмедова.

тагове: