Начало Бокс Усик получи и пояса на WBC
0

Усик получи и пояса на WBC

Усик получи и пояса на WBC
0

Новият крал на тежка категория – Александър Усик (19-0) се сдоби и с петото отличие, което липсваше в колекцията му. След като победи Антъни Джошуа (24-2) на 25 септември, украинецът спечели поясите на WBA, WBO, IBF и IBO. От вторник обаче той вече притежава и този на WBC.

В случая не става въпрос за оригиналното отличие, което се държи от Тайсън Фюри (30-0-1), а за негова реплика. Тя бе връчена на Усик от бившия световен шампион и настоящ кмет на Киев – Виталий Кличко. Легендата се оттегли като носител на отличието през 2012-а, когато победи в последния си мач Мануел Чар.

Надявам се, че този пояс ще ти донесе късмет и ще бъде мотивация за теб да обединиш всички титли. Той е бил в ръцете на легенда от ранга на Мохамед Али”, сподели „Доктор Железен юмрук” при посещението на Усик в кметството на украинската столица.

С жеста 50-годишният Кличко на практика предаде щафетата в полза на 16 лета по-младия негов наследник. Легендата имаше възможност да присъства лично на двубоя на стадиона на „Тотнъм” в Лондон, след което поздрави Усик за представянето му.

Поясът, който той връчи на шампиона, е специално изработен за Виталий. Той е с украинския флаг, като бе подарен на по-големия брат Кличко през 2018 година.

Самият Усик изяви амбиция да спечели и оригиналното отличие. За да го направи обаче, той първо трябва да защити четирите пояса, които притежава, на реванша с Джошуа в началото на следващата година. Ако го направи украинецът е категоричен, че ще предизвика Тайсън Фюри или Дионтей Уайлдър (42-1-1) за титлата на WBC.