Начало Бокс Кормие ще работи с боксова легенда

Кормие ще работи с боксова легенда

Кормие ще работи с боксова легенда
0

Бившият шампион в тежка и полутежка категория на UFC, Даниел Кормие, ще разчита на помощта на боксовата легенда Джордж Форман за следващата му битка.

Ди Си публикува снимка в Инстаграм с бившия хегемон в тежката категория на бокса и написа, че ще работи с него за третия двубой със Стипе Миочич.

„Беше страхотно, че се запознахме, шампионе. Много съм развълнуван съм, че ще бъдеш част от пътя ми към шампионската титла в тежка актегория. Развълнуван съм да се срещна с всички деца от младежкия център в Хюстън и да се уча от един от най-добрите. Ако някой знае как се става световен шампион на късна възраст, то това си ти. Твоето представяне ме мотивира да съм боец. Сбъдната мечта е да те имам за приятел и ментор. Ще се видим скоро, когато имаме важна дата, големи Джордж! Прекрасен човек!“, написа бившият национал по борба на САЩ.

Формън се оттегля от бокса през 1997 година, когато е на 48 години. През 1994 г.става най-възрастния шампион в тежка категория. През кариерата си записва 75 победи и 6 загуби. Споделял е ринга с Джо Фрейзър, Мохамед Али, Ивендър Холифийлд и Шанън Бригс. Преди да премине към професионалистите американецът става Олимпийски шампион по бокс за аматьори през 1968 г. в Мексико Сити.

Кормие ще търси обратно пътя към победите след като претърпя загуба с ТКО от Стипе Миочич на UFC 241. Това беше втори двубой между двамата, като до четвъртия рунд изглеждаше, че Ди Си ще грабне победата отново. Всичко се обърна, когато състезателят на „American kickboxing academy“ започна да губи силите си и опонентът му се възползва по най-добрия начин от това. Очаква се трилогията между тези двама гладиатори да бъде приключена в средата на 2020 г. и това да бъде последен двубой за Даниел.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.