Начало Бокс Ковальов се завръща през април

Ковальов се завръща през април

Ковальов се завръща през април
0

Сергей Ковальов ще се завърне между въжетата на 25-ти април срещу Съливан Барера.

Това съобщи спортния журналист Майк Копингър от ESPN по-рано днес. Руснакът ще оглави бойна галавечер на медийния гигант DAZN в Индио, Калифорния. Битката ще се състои в уговорена категория – 81.6 кг.

Ковальов ще търси пътя към победите отново, след като бе победен с ТКО в 11-я рунд от Саул Алварез в края на 2019-та. Това бе негова четвърта загуба в 39 професионални битки. Новият му съперник, Барера, има 22 победи и само 3 загуби. Той е на 38 години и също записа загуба в последната си битка. Кубинецът бе надигран от Джеси Харт през юни, 2019 г.

Екшънът за Ковальов не е само в рамките на ринга. В края на февруари той бе арестуван за подозрения, че е шофирал в нетрезво състояние. През юни, 2019 руснакът бе арестуван в Биг Беър, Калифорния. Тогава органите на реда го задържаха за нападение и нанасяне на средна телесна повреда. Бившият световен шампион счупил носа на жена, която се опитвал да ухажва, но без успех. Пледира, че е невинен.

Жертвата Джейми Фронц заведе иск за 8 милиона долара срещу Ковальов, като пояснява, че има и разместен прешлен на врата и е получила сътресение. Руснакът плати гаранция в размер на 50 хиляди долара. Все още не е ясно кога ще отговаря за действията си, а запознати очакват делото да се проточи с години.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".