Начало Бокс Ковнацки: Не е нужно да изглеждам като Рамбо, за да приспивам опонентите си

Ковнацки: Не е нужно да изглеждам като Рамбо, за да приспивам опонентите си

Ковнацки: Не е нужно да изглеждам като Рамбо, за да приспивам опонентите си
0

Най-добрият боксьор на Полша в тежката категория – Адам Ковнацки (18-0-0), със сигурност няма най-впечатляващата физика за боксьор, но явно не му и трябва.

В края на януари 29-годишният поляк ще се изправи срещу американеца Джерал Вашингтон (19-2-1-) в Ню Йорк, САЩ.

В последното си интервю, непобеденият боксьор реши най-накрая да отговори на непрестанните критики на боксовите фенове, които постоянно го критикуват за визията му.

„Сега бяха празници и не спрях да чета и да слушам как еди кой си не бил хапнал нищичко, за да не качи килограми. Аз не действам така. Защо да гладувам? Вижте мачовете ми и сами си преценете дали работата, която вършим с треньора ми е добра.

Много боксьори свалят килограми просто ей така и накрая падат на земята. Някъде четох, че в последния ми мач с Чарлз Мартин съм пуснал 80 удара за един рунд.

Грам не ме вълнува това, че не изглеждам като супер атлет. Знам колко много се влагам в тренировките и колко усилия полагам. Боксът не е фитнес състезание – важни са победите и шоуто.

Не е нужно да приличам на Рамбо, за да изпращам противниците си в нокаут“, сподели полякът, който е 6-ти в ранглистата на IBF и 8-ми в тази на WBA.

Ковнацки коментира и предстоящата му битка с Вашингтон на 26-ти януари:

„Джералд стоеше добре срещу Уайлдър, докато не бе засечен с един от мощните удари на Дионтей.

Сега е мой ред да тествам уменията си с боксьор от ранга на Вашингтон. Той загуби от Уайлдър, от Джарел Милър, но да кажем, че се представи ОК с противници от средно ниво.

Искам да видя в коя категория попадам аз“, завърши Ковнацки.