Начало Бокс „Крал Хан“ приключи с бокса
0

„Крал Хан“ приключи с бокса

„Крал Хан“ приключи с бокса
0

Бившият световен шампион в супер лека категория – Амир Хан обяви край на кариерата си. 35-годишният британец, известен като „Крал Хан“, оповести в социалните мрежи, че приключва с професионалния бокс.

Хан се оттегля от ринга, след като за последно се би с Кел Брук. На 19 февруари той загуби с нокаут в шестия рунд, като по този начин допусна 6-ото си поражение в 40 мача.

Наскоро той се забърка в инцидент в центъра на Лондон. Боксьорът бе обран от двама мъже с пистолет, които му откраднаха часовник за 70 хиляди паунда.

Време е да окача ръкавиците. Благословен съм с тази невероятна кариера, като прекарах 27 години в спорт, който обожавам. На 17 спечелих медал от Олимпийските игри (побеждава Димитър Щилянов на Игрите в Атина 2004), след което два пъти станах и световен шампион“, пише „Крал Хан“.

Той допълва: „Боксът ме изгради и ми даде платформа, чрез която да помагам и да вдъхновявам хората. Сърдечно благодаря на невероятните хора, с които съм работил, на семейството, приятелите и феновете ми а цялата любов и подкрепа, която ми дадоха“.

Снимка: БТА