Начало Бокс Ще падне ли главата на Краля в Емирството (ВИДЕО)
0

Ще падне ли главата на Краля в Емирството (ВИДЕО)

Ще падне ли главата на Краля в Емирството (ВИДЕО)
0

Бившият спаринг партньор на Флойд Мейуедър – Дон Муур е готов да сложи край на перфектната серия на „Мъни“. Двамата ще се изправят един срещу друг на непривично за целта място. Те ще проведат демонстративен мач на върха на „Бурж ал Араб“ в Дубай. Хеликоптерната площадка, която никога досега не е била сцена на нещо подобно.

В навечерието на мача им, който ще се проведе в събота вечер, двамата застанаха отново редом един до друг. Ветераните (Флойд е на 45, Дон е на 42), се познават отлично. Дълго време те правят спаринги заедно, като Муур подготвя Мейуедър за някои от заключителните му битки.

И ако за Флойд всичко се знае, то малцина са наясно, че Дон всъщност е бил доста добър боксьор. Той се оттегля от ринга при 18 победи и нито едно поражение, но не се е бил от 2016-а насам. Разбира се, визитката му е несравнима с тази на „Мъни“ от 50 победи и нито една загуба на професионалната сцена.

За Мейуедър това ще бъде трети демонстративен сблъсък откакто се оттегли. Той нокаутира в първия рунд Теншин Насукава през 2018-а, а миналото лято победи по точки влогърът Логан Пол.

Сега Муур е убеден, че перфектният баланс на Флойд ще бъде нарушен. „Ще го преследвам из целя ринг. Няма да му дам да диша. Това е демонстрация, но е също така и бой. Ще дадем страхотно шоу на феновете, чист бокс. Яростта ще е там. Не отивайте за пуканки, не мигвайте, защото може да го пропуснете“, надъха феновете Дон.

Той е категоричен, че ще има „кръв, пот и сълзи“. Претендентът е сигурен, че историческата вечер на площадката на „Бурж ал Араб“ ще се помни от всички. Не само заради провеждането на мач там, но и в следствие на неговата победа.

Муур иска след този мач да нокаутира Джейк Пол. „Бих искал да го срещна в Нигерия. След като победя Флойд, ще покажа на целия свят, че Джейк е просто YouTuber. Той се интересува от бизнеса покрай бокса, но не е боксьор“, отсече ветеранът.