Начало Бокс Унищожителят се развихри в Лондон, предизвика Амир Хан
0

Унищожителят се развихри в Лондон, предизвика Амир Хан

Унищожителят се развихри в Лондон, предизвика Амир Хан
0

Точно 80 секунди бяха необходими, за да може Конър Бен (18-0) да защити за четвърти път континенталната си титла в полусредна категория на WWA. 24-годишният британец фиксира 18-ия си пореден успех, след впечатляващо представяне срещу претендента Самуел Варгас (31-7-2). „Унищожителят” записа с тежки удари съперника си от самото начало на първия рунд, за да може реферът да се види принуден да прекрати двубоя 80 секунди след откриващия гонг. Венецуелецът бе видимо разтърсен от две брутални комбинации с ляв-десен прав от Бен, като нямаше никакъв шанс да продължи сблъсъка в лондонската „Копър Бокс Арена”.

„Започнете да ме уважавате. Връщам фамилия Бен там, където й е мястото – на върха. Никой не го беше размазвал в рамките на първия рунд. Но аз го направих с лекота. Дайте ми достоен опонент, дайте ми Амир Хан. Той е твърде зает обаче да се занимава с риалити шоута. Но аз искам големите риби, искат да се бия с най-добрите, да се тествам и да реализирам мечтите си”, изригна след двубоя Конър Бен.

В думите му има резон, предвид че Варгас не бе губил толкова скоростно досега. Най-бързата загуба в кариерата на венецуелеца бе от Ерол Спенс-младши, който го отказа в четвъртия рунд през 2015 година. След призива на „Унищожителят”, неговият мениджър Еди Хърн обяви: „Амир Хан е доста сериозен скок, но наистина е страхотен мач. Бих искал да видя преди това как Конър печели европейската титла, но след такова представяне, няма как да не сме развълнувани и да не обмисляме подобен ход. Вече не говорим за това как Конър е син на баща си. Не, скоро ще започнем да говорим, че Найджъл Бен е баща на Конър. И точно в това е смисълът”, заяви Хърн.

Найджъл Бен се оттегли от професионалната сцена през 1996-а, след като загуби от Стив Колинс в Манчестър. Той е легенда на британския бокс, печелейки 42 победи от 48 мача (1 равен). Ставал е световен шампион в средна и супер-средна категории.