Начало Бокс Определиха съперника на узбекистанското чудо
0

Определиха съперника на узбекистанското чудо

Определиха съперника на узбекистанското чудо
0

Световният шампион на WBA и IBF в категория „супер-петел” – Муроджон Ахмадалиев (9-0, 7 КО) вече има определен съперник за десетия си мач на професионалния ринг. Узбекистанското чудо, който спечели поясите на 25-годишна възраст, след само 8 изиграни срещи, бе задължен да се изправи в следващия си двубой срещу официалния претендент и носител на „Златния пояс“ на WBA Рони Риос (33-3, 16 KO). Решението е на световната асоциация.

Мениджърът на Ахмадалиев – Еди Хърн и представителите на Риос от „Голдън Бой Промоушън” имат време до 6 май, за да се разберат за дата и място на двубоя. В противен случай ще се стигне до търг.

Кариерата на узбекистанеца се развива наистина вихрено. Той е бронзов медалист от Игрите в Рио 2016, като на сметката си има 300 победи и 20 поражения на аматьорския ринг. Ахмадалиев шокира света, печелейки световната корона след здрава битка с Дани Роман (28-3-1, 10 KO), през януари 2020-а. Оттогава той направи една успешна защита – срещу Риосуке Иваса (27-4, 17 KO) на 3 март тази година, като галавечерта се проведе в домашния му Ташкент.

Претендентът Рони Риос се намира в серия от 4 поредни успеха. За последно 31-годишният американец надделя по точки над Оскар Негрете (19-3-2, 7 KO) на 13 февруари тази година.