Начало Бокс Красимир Инински: „Странджа“ има качеството на световна купа

Красимир Инински: „Странджа“ има качеството на световна купа

Красимир Инински: „Странджа“ има качеството на световна купа
0

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински изрази задоволството си от високото ниво на организация на 70-ото юбилейно издание на международния боксов турнир „Странджа“. Освен световната класа по отношение на домакинството на такава престижна надпревара, на ринга също българските представители създадоха поводи за гордост – международното жури определи за носители на едноименната купа за най-добри боксьори Станимира Петрова и Даниел Асенов.

Снимки: БФ Бокс

Eто и коментара на Инински след края на най-старата боксова надпревара в Европа:

„Щастлив съм от това, което чувам и от това, което виждам. Чувам, че организацията е на много високо ниво и че турнирът има качеството на една малка световна купа. Над 300 боксьори от 42 държави, така че няма как да не съм доволен от това, което чувам и виждам.

Може само да ме радва, че международните съдии и супервайзърът на турнира са гласували за Станимира Петрова и Даниел Асенов да спечелят купа „Странджа“. Радвам се и защото точно сега е юбилейно издание на турнира, иначе не деля двата триумфа – и двамата са невероятни спортисти, големи шампиони.

Поканихме всички бивши носители на купа „Странджа“ и олимпийски наши шампиони, защото моята идея винаги е била боксът да обединява. Да има уважение към хората, които са дали нещо от себе си за бокса, допринесли са, написали са история и това е най-важното. Трябва да сме обединени, боксът трябва да дава пример на подрастващото поколение какво е уважение, чест и достойнство – все неща, които този спорт възпитава.

Видя се, че участваха толкова много световни и европейски шампиони, държавите пращаха първите си ръкавици, като само може да ме радва, че ние се позиционирахме наравно с тези нации и се съревноваваме успешно с тях“, каза Инински.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.