Начало Бокс Красюк: Усик се бие за демократичния свят
0

Красюк: Усик се бие за демократичния свят

Красюк: Усик се бие за демократичния свят
0

Мениджърът на световния шампион на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория Олександър Усик – Александър Красюк изрази доста любопитна позиция. Според него, украинецът няма да се бие за себе си и семейството си на реванша с Антъни Джошуа, а за целия демократичен свят!

Той направи това смело изказване на фона на продължаващата вече близо три месеца война в Украйна, започната от Русия на 24 февруари. Вторият двубой между Усик и Ей Джей трябва да се проведе на 23 юли в Саудитска Арабия, като все още се чака официалното потвърждение и подписването на договора между двете страни.

Припомняме, че шампионът бе част от украинските войски при отбраната на Киев в първия месец от войната. В последствие обаче той бе освободен, за да се готви за реванша с Джошуа и в момента е на лагер в Полша.

Решението да напусне Украйна бе екстремно трудно. Но Усик може да отправи много по-силно послание, ако запише още една победа. В този мач той няма да се бие за себе си, а аз целия демократичен свят. Самата среща може да послужи за обединение на западния свят“, коментира Красюк.

По думите му, зрителите на срещата ще бъдат повече от милиард пред телевизионните екрани, защото хората ще искат да видят именно Усик. „С оглед на интереса, може да направим и инициатива, с която да наберем допълнителни средства, които да дарим на Украйна“, каза още мениджърът на шампиона.

Oleksandr Usyk of Ukraine, left, throws a punch at Anthony Joshua of Britain during their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)