Начало Бокс Кубинската Светкавица с 20 от 20
0

Кубинската Светкавица с 20 от 20

Кубинската Светкавица с 20 от 20
0

Франк Санчес (20-0) направи още една стъпка, с която да излезе от сянката на Луис Ортис (33-2). 29-годишният кубинец записа 20-ата си поредна победа на професионалния ринг, след като подгря подобаващо успеха на „Кинг Конг“ на галавечерта в Холивуд. По този начин той продължава стремглавото си изкачване в световните ранглисти в тежка категория.

„Кубинската Светкавица“, както е известен Санчес, се опитва да си проправи свой път, който да го изведе до мач за световна титла на професионалния ринг. И по всичко личи се справя доста добре с тази си задача. Той се наложи в 10 рунда над Кристиан Хамер (26-9) и вече е под №14 в класацията на Boxrec в дивизията.

Санчес прати на пода германския си опонент в последния рунд, но Хамер съумя да се изправи, като видимо не бе наранен. Той обаче загуби категорично по точки и от тримата съдии (89-100, 88-100, 89-100). Развоят на събитията се случи пред погледа на Канело Алварес, който е съотборник на „Кубинската Светкавица“, както и на общия им треньор Еди Рейносо.

Благодарение на солидното си представяне Санчес ще се изкачи още в ранглистите на WBC и WBO. Преди мача той бе под №5 в тях, което означава, че още една-две победи ще му дадат възможност да претендира за един от двата пояса.