Начало Бокс Кубрат Пулев иска още един мач за световна титла (ВИДЕО)

Кубрат Пулев иска още един мач за световна титла (ВИДЕО)

Кубрат Пулев иска още един мач за световна титла (ВИДЕО)
0

Най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев не се е отказал от амбициите си да спечели световната титла по бокс в тежката категория. Той има два неуспешни опита – срещу Владимир Кличко (15 ноември 2014) и Антъни Джошуа (12 декември 2020 г.). Сега обяви намерението си да излезе за трети път за пояса при най-тежките..

„Чувствам се като на 19. Супер съм и съм много силен и зареден. Когато съм трениран, здрав и без контузии, нещата се случват по различен начин и мога да работя върху нови неща, като ударите с дясна ръка, защото тя ми беше контузена дълго време. В професионалния бокс обаче нещата не са толкова лесни и прости. В ранглистата има много интереси и трябва да се качиш по много стъпала, за да стигнеш до върха. Но смятам, че е напълно реално да получа отново шанс за световната титла, защото съм в десетката на тежка категория. Един-два мача другата година и смятам, че третият път ще дойде“, заяви Кобрата на летище „София“ при завръщането си в България от САЩ.

Пулев бе посрещнат за пореден път като герой на летище „София“. На Терминал 2 го очакваха много приятели, сред които брат му Тервел и племенникът му Аспарух. И този път боксьорът излезе под музикален съпровод с народни песни, патриотични знамена и няколко погачи с мед, чубрица и сол.

Той призна, че обмисля следващият му мач на професионалния боксов ринг да е през пролетта на 2022 г. (месец април или май).

Трябва да бъде по-малко смел и храбър и да се науча да казвам „не“. Когато съм неподготвен, както беше срещу Джошуа, мога да се сърдя единствено на себе си“, Пулев направи равносметка точно година след мача за титлата срещу Джошуа в Лондон.

Снимка: LAP.bg

40-годишният боец се завърна след дебюта си в бойната верига „Трилър“, където се изправи в исторически мач по нов правилник – „Triad Combat“, срещу двукратния световен шампион на UFC в тежката категория Франк Мир и го победи още в първия рунд с технически нокаут.

„Не чувствам, че съм направил нещо значимо, но шоуто беше много голямо. Противникът не беше на моето ниво, победих в името на България. Но не смятам, че е чак толкова голямо постижение“, коментира Пулев.

Кобрата разкри, че от веригата „Трилър“ са обсъждалите с него провеждането на тяхно събитие в България.