Начало Други НСА награди най-добрите си спортисти за 2021 г. (ВИДЕО)

НСА награди най-добрите си спортисти за 2021 г. (ВИДЕО)

НСА награди най-добрите си спортисти за 2021 г. (ВИДЕО)
0

За поредна година НСА „Васил Левски“ награди най-добрите свои студенти – спортисти от клубовете на Академията, постигнали успехи на големи международни форуми и държавни първенства през 2021г.

Отличия получиха и елитни български спортисти, студенти в НСА, състезаващи се за други клубове. Сред тях са олимпийските шампионки от Токио – „златните момичета“ от националния ансамбъл по художествена гимнастика, Боряна Калейн, Тайбе Юсеин, Петър Касабов и Емил Нейков. Бронзовата медалистка по борба от Игрите в Токио и нейният треньор, не успяха да получат наградите си, тъй като в момента са на лагер на Белмекен.

Отличието „Спортист на годината“ получи състезателката по карате Виктория Филипова – световна шампионка по карате шотокан от Зренянин 2021 година. По традиция тя получи годишна стипендия в размер на 2000 лева, статуетка, подарък и диплома от церемонията. Това е трети път, в който Виктория е избрана за ,,Спортист на годината“, на НСА, за четирите й години в университета. Каратистката е четвърти курс в спортната академия. като учи за треньор по карате, редовна форма на обучение.

,,За мен е чест и удоволствие да стана за трети път ,,Спортист на годината на НСА, за четиригодишното ми следване. Много се радвам, че точно мен избраха. Трудно ми е, няма да лъжа“, каза световната шампионка Виктория Филипова.

За треньор на годината бе обявен гл.ас. Радослав Пенов – преподавател и треньор по карате в катедра „Борба и джудо“. Победителите получиха наградите си лично от Проф. Николай Изов, Ректор на НСА „Васил Левски“.