Начало Карате Годината на световната шампионка Виктория Филипова (ВИДЕО)

Годината на световната шампионка Виктория Филипова (ВИДЕО)

Годината на световната шампионка Виктория Филипова (ВИДЕО)
0

Поредно признание за бойните спортове. Световната шампионка по шотокан карате Виктория Филипова оглави нова класация. Студентката от Национална спортна академия „Васил Левски“ бе избрана за ,,Спортист на годината“ на академията, за трети път. Филипова е 4-ти курс със специалност „Треньор по карате и е състезател на Спортен клуб „Файтърс-НСА“.

В допълнение на това Филипова има черен пояс по карате и е световна шампионка и сребърна медалистка от европейското първенство през 2021 година. Личен треньор и преподавател на Виктория Филипова  е гл.ас. д-р Радослав Пенов.

,,За мен е чест и удоволствие да стана за трети път ,,Спортист на годината на НСА, за четиригодишното ми следване. Много се радвам, че точно мен избраха. Трудно ми е, няма да лъжа. Опитах да водя тренировки, отделно състезателна дейност и следване в университета. Справям се, без свободно време“, каза световната шампионка Виктория Филипова.

,,Оценявам 2021 година като отлична за мен. Спечелих сребърен медал на Европейското първенство. На световното грабнах златото, целите са ми да си събера отново групи, да завърша обучението си и да започна работа с деца“, сподели Филипова.