Начало Бокс Кубрат Пулев: Няма да се оправдавам за загубата (ВИДЕО)

Кубрат Пулев: Няма да се оправдавам за загубата (ВИДЕО)

Кубрат Пулев: Няма да се оправдавам за загубата (ВИДЕО)
0

Кубрат Пулев се завърна на българска земя след загубата си от Антъни Джошуа във втората си битка за световните титли в тежка категория. Най-добрият роден професионален боксьор в момента беше посрещнат с гайди и възгласи „Браво, Кобра“ от фенове на летище „София“.

„Аз все едно съм победил“, бяха първите думи на родния атлет.

Dave Thompson/Matchrom Boxing

„Доста топло посрещане, чак такова нещо не очаквах. Все пак това е загуба, но е важно, защото бе мач за световната титла. Яд ме е, че не победих! Знаете, аз като казвам нещо, значи е така и когато казах, че ще се бия и искам да победя заради народа, това е така. Може би подготовката ми не беше на такова ниво. Няма да се оправдавам, приемам минусите за мене, загубата си е моя. Все пак това е спорт. Дори и на това положение, можеше много неща да направя“, заяви „Кобрата“.

За България и за Кубрат Пулев това беше втори сблъсък за световни титли в тежка категория. Припомняме, че преди 6 години – на 15 ноември Владимир Кличко успя да защити титлите си в тежка категория при първия двубой на българин за поясите в тежка категория.

Dave Thompson/Matchroom Boxing

Видяхте колко ги беше страх от мене, имаше сериозни притеснения. Беше ги страх от самата игра. Ръкавиците бяха малки, един удар можеше да реши двубоя. Страхуваха се от Кубрат Пулев. Както и аз, така и той имаше слабости, но явно не съм успял да се възползвам от тях“, добави българския боксьор.

Mark Robinson/Matchroom Boxing

Стана ясно, че подготовката на Пулев за сблъсъка с Джошуа е била нарушена поради заболяване от коронавирус.

На въпрос, свързан с този факт, българската звезда в тежка категория на професионалния бокс отново заяви, че не иска да се оправдава и че не иска това да става основа на загубата му.

„Имаше и много психоатаки, но не искам пак да се оправдавам. Бяха ме наврели в една съблекалня от 2 метра. Как да загрее там човек?! Но все пак вината си е моя. Стоя зад думите и зад действията си и не се срамувам от нищо. Щеше да ме е много яд, ако бях отказал мача заради някои неща“, обясни още Кубрат Пулев.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.