Начало Бокс Кубрат Пулев с още едно отличие – взе диплома от НСА (ВИДЕО)

Кубрат Пулев с още едно отличие – взе диплома от НСА (ВИДЕО)

Кубрат Пулев с още едно отличие – взе диплома от НСА (ВИДЕО)
1

С още едно отличие вече може да се гордее най-добрият български боксьор при професионалистите в тежката категория Кубрат Пулев. Този път Кобрата прибра не медал, пояс или титла, а дипломата си за завършено висше образование, степен „Бакалавър“ от Национална Спортна Академия „Васил Левски“.

Пулев, който за трети път в кариерата си придоби правото да е претендент за световната титла на Международната боксова федерация, завърши специалността „Спорт – Треньор по бокс“ с дипломната работа на тема на „Личностни характеристики и нагласи за агресивно реагиране при състезателите по бокс”. Научен ръководител на Кобрата бе доц. Галина Домусчиева-Роглева.

Дипломата си Пулев получи от ректора на висшето учебно заведение проф. Пенчо Гешев на официална церемония с още много студенти на НСА. За разлика от повечето присъстващи, Кобрата не носеше традиционната за такива събития тога и шапка просто, защото не му ставаха. 194-сантиметровият Пулев, който освен това тежи над 100 кг, бе облечен в стилен костюм с вратовръзка.

Въпреки че е късан веднъж по „Спортна психология“, Кобрата призна, че именно тази специалност желае за запише като магистърска степен.