Начало Бокс Кубрат Пулев със спорна загуба от Дерек Чисора
0

Кубрат Пулев със спорна загуба от Дерек Чисора

Кубрат Пулев със спорна загуба от Дерек Чисора
0

Кубрат Пулев регистрира третата си загуба на професионалния ринг. В истинска касапница на Кобрата бе присъдено доста спорно поражение от Дерек Чисора в „О2 Арена“ в Лондон. Очакванията за жестока битка се оправдаха напълно, а накрая съдиите трябваше да определят победителя.

Както се и предполагаше, домакинското предимство на британеца даде своето отражение. Той получи 2-1 съдийски гласа, като взе 116-114 и 116-112 от двама от реферите, докато за Кубрат един от съдиите даде 116-112. Резултат, напомнящ мача им отпреди 6 години в Хамбург, когато българинът бе победител.

Двубоят премина изключително равностойно, като двамата си поделиха надмощието в определени моменти. Първите рундове бяха за Чисора, средните за Кубрат, докато в края двамата дадоха всичко от себе си. Това показва и статистиката от самата битка. Пулев завърши срещата и с две аркади на дясното и лявото око, като едната бе отворена след удар с глава.

Кобрата не бе доволен от отсъжданията, като на няколко пъти се оплака от липсата на намеси от страна на съдията на ринга, заради нечистата игра на Чисора. Вместо наказания към Дерек обаче, такива последваха към Кубрат, който напусна ринга с третото си поражение в 32-ия си мач.

Успехът за Чисора бе 33-и в кариерата му в 45-ия му двубой. Той сложи край на серията си от три поредни загуби.