Начало Бокс Ленъкс Люис: „Живеем в Златна ера на тежка категория“ (ВИДЕО)
0

Ленъкс Люис: „Живеем в Златна ера на тежка категория“ (ВИДЕО)

Ленъкс Люис: „Живеем в Златна ера на тежка категория“ (ВИДЕО)
0

Последният абсолютен световен шампион в тежка категория – Ленъкс Люис изрази възхищението си от начина, по който боксът успява да се възроди. Британецът, който се оттегли през 2003-а като носител на всички пояси, засипа със суперлативи сблъсъка между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър.

Живеем в нова Златна ера на бокса в тежка категория. Това, което видяхме във Вегас, бе невероятно. Един наистина впечатляващ мач, който ще помогне на нашия спорт да си върне позицията като водещ в световен план“, коментира ситуацията Ленъкс Люис.

Той отдаде значимото на Тайсън Фюри, който се изправи два пъти от нокдауни в четвъртия рунд, за да спечели с нокаут в 11-ия и да защити титлата си на WBC. „Историята на тежка категория в момента се пише наново. Поздравления за Тайсън Фюри, това бе голяма победа. Беше невероятно. Той показа огромно сърце и желание за победа, както и страхотно боксово IQ. В момента Фюри е краля на дивизията“, каза още Люис.

Британецът определи всички двубои от трилогията между Тайсън и Уайлдър като невероятни, а относно обединяваща битка на Фюри и Александър Усик, той заяви: „Вярвам, че това ще бъде страхотен мач. Тайсън обаче е много голям, близо 2.10 метра е. Колко е висок Усик? Той е дребен, в сравнение с него, но това няма да е лек мач за Фюри. В момента обаче вярвам, че той ще вземе всички пояси, защото е краля на дивизията“.