Начало Борба Боян Радев и Биляна Дудова зарадваха деца в Перник
0

Боян Радев и Биляна Дудова зарадваха деца в Перник

Боян Радев и Биляна Дудова зарадваха деца в Перник
0

Двукратният Олимпийски шампион Боян Радев, както и Световната и 4-кратна Европейска шампионка Биляна Дудова бяха сред почетните гости в 6-ото издание на турнира за купа „Иво Ангелов“ в зала „Борис Гюдеров“ в Перник. Двамата зарадваха присъстващите десетки деца, като се снимаха с тях и раздадоха десетки автографи.

Преди време имаше турнир по борба „Боян Радев-Перник, който съм печелил като дете. Той е легенда и много се радвам, че успя да дойде за състезанието и да зарадва децата с присъствието си“, каза организаторът на събитието Иво Ангелов, който е Световен и Европейски шампион и доскорошен капитан на националния ни отбор в класическата борба.

В надпреварата стартираха рекорден брой от 172 състезатели от България и Сърбия, които мериха сили в 4 възрастови групи – подрастващи, момчета, кадети и юноши в класическия стил. Всички участници получиха предметни награди, а за шампионите имаше тренировъчни ластици. В залата присъстваха и много призьори от близкото ни минало – Янко Шопов, Валентин Райчев, Явор Янакиев, Александър Костадинов, Симеон Милев, Петър Тенев, Нено Ненчев, Добри Маринов, както и джудистът Янислав Герчев.

Снимки: БФ БОРБА