Начало ММА Историческо решение след UFC Vegas 39
0

Историческо решение след UFC Vegas 39

Историческо решение след UFC Vegas 39
0

Ръководството на UFC взе историческо решение. За пръв път, откакто организацията отвори врати, всички бонуси за една галавечер отидоха в ръцете на жени. Това се случи след края на събитието UFC Vegas 39.

Очаквано за „Мач на вечерта“ бе избрана битката между Марина Родригес и Макензи Дърн. Бразилката спечели след единодушно съдийско решение, а двете дадоха всичко от себе си в рамките на 5 пълни рунда. Това им донесе бонус от по 50 хиляди долара от UFC.

С чек за същата сума се сдоби и Мария Агапова. Казахстанката се върна след болезнена загуба в предишния си мач, за да откаже със задушаваща хватка Сабина Мазо. Агапова доминираше в сблъсъка и напълно заслужено прибра бонус за „Представяне на вечерта“.

С такъв бе зарадвана и Лупита Годинес. Тя не предостави почти никаква възможност на съперничката си – Силвана Гомес, като заключи ръката й, с което я накара да се предаде.

Благодарение на това си представяне, четирите дами грабнаха бонусите от общо 200 хиляди долара. Така UFC Vegas 39 ще се запомни като първото в историята, където премиите отиват изцяло за жени.