Начало Бокс „Локомотив“ София е шампион на България при юношите
0

„Локомотив“ София е шампион на България при юношите

„Локомотив“ София е шампион на България при юношите
0

„Локомотив” София е шампион от Държавното лично отборно първенство по бокс за юноши. „Железничарите” завършват на върха в крайното класиране, след като излъчиха общо 5 шампиона във втория кръг, който се проведе в Горна Оряховица. Така те спечелиха и отборната титла за тази година. Талантите на „железничарите” стъпиха на върха с 67 точки, като изпревариха ЦСКА, който остана втори с 33, а третата позиция е за БК „Русе” с 29 пункта.

Първенството в Горна Оряховица премина при сериозен интерес, като участие в него взеха цели 127 боксьора от 37 клуба от страната. Талантите на „Локомотив” София достигнаха до 5 златни и 2 сребърни отличия, като те имаха и най-много представители – 12. С титли за „железничарите” се поздравиха Александър Александров (50 кг), Петър Арсовски (52 кг), Константин Костов (57 кг), Тони Илиев (60 кг) и Жан-Божидар Сидеров (75 кг). Това им донесе 36 пункта.

На второ място в подреждането във втория кръг се нареди „Юнайтед” Пловдив. Отборът излъчи трима шампиони, в лицето на Мартин Колев (44 кг), Евелин Колев (46 кг) и Атанас Кръстев (+80 кг), с което събра 14 точки. Със същия актив, но с един златен, един сребърен и 2 бронзови медала се поздрави БК „Русе”. Шампион за русенци стана Красимир Павлов (70 кг).