Начало Бокс Ломаченко срещу корав англичанин на 12-ти април

Ломаченко срещу корав англичанин на 12-ти април

Ломаченко срещу корав англичанин на 12-ти април
1

Олимпийският шампион по бокс Василий Ломаченко ще защитава титлата си в лека категория срещу Антъни Крола на 12-ти април в Стейпълс Център, Лос Анджелис.

Сделката за двубоя бе сключена вторник вечер. Двубоят ще се излъчва по ESPN+, а Top Rank Boxing в последния момент закупи правата за организирането на боксовия сблъсък на аукцион в централния щаб на WBA в Панама Сити.

Вице-президента на Топ Ранк, Карл Морети, потвърждава, че двете страни са постигнали съгласие и документите са подписани.

„Лома иска всички титли при леките и затова ще трябва да ги защити“, коментира Морети.

Крова ще дебютира на професионалния боксов ринг в САЩ. Това ще бъде едва втората негова поява извън рамките на Обединеното Кралство. Англичанинът има статистика от 34 победи, 6 загуби и 3 равенства, а 13 от победите му са постигнати чрез нокаут/технически нокаут. Той е в серия от три поредни победи.

„Това е огромна възможност за Антъни. Той е заслужил тази битка. Крола е бивш шампион, който се е изправял срещу най-добрите. Ломаченко е страхотен талант, но Антъни е в страхотна форма и е готов да грабне този шанс“, коментира боксовия мениджър Еди Хърн

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".