Начало Бокс Ломаченко започна лагер за мач през октомври

Ломаченко започна лагер за мач през октомври

Ломаченко започна лагер за мач през октомври
0

Василий Ломаченко кацна вчера в Лос Анджелис, където беше посрещнат от множество фенове и журналисти. Той ще проведе подготвителен лагер за завръщане на ринга, а бъдещият му мач вероятно ще се състои през октомври. Едно от най-спряганите имена за съперник е Джамейн Ортис.

Лома се завърна от Украйна, където взе участие във войната срещу Русия. Той беше част от Белгород-Днестровския отбранителен батальон от началото на бойните действия. С разрешение от правителството сега ще може да продължи спортната си кариера. Пред камерите Ломаченко даде да се разбере, че след подгряващ двубой през октомври, ще се цели в победителя от реванша между Дейвин Хейни и Джордж Камбосос за безспорния шампионат в лека категория.

„Моля се всеки ден за Украйна. Войната да спре.“ каза Лома. „Отидох там още във втория ден от началото. Умът ти се променя, защото това е различен живот. Лошо е. Много е лошо за целия свят.

„Подготвях се за този момент и имах нужда от този шанс. Имам нужда от тази битка… безспорен. Безспорен световен шампион.“

Ломаченко загуби обединените си пояси от Теофимо Лопес в мач, в който той влезе с контузено рамо. След като излекува травмата си, той записа две впечатляващи и много доминантни победи срещу Масайоши Накатани с нокаут и по точки срещу Ричард Комни.

Сега Лома се е прицелил в победителя от Хейни-Камбосос 2. Хейни спечели категорично първата среща, без да позволи на Камбосос да направи каквото и да било и така стана безспорен световен шампион в категорията. Преди да се изправи срещу някого от двамата, Ломаченко ще подгрее с един двубой като най-вероятният му съперник ще е непобеденият Джемейн Ортис. Американецът е на 26 години и има 16 победи като 8 от тях е постигнал с нокаут.

Предстои да разберем още подробности.