Начало Бокс Луис Ортис и Чарлс Мартин се качиха на кантара навръх Нова година

Луис Ортис и Чарлс Мартин се качиха на кантара навръх Нова година

Луис Ортис и Чарлс Мартин се качиха на кантара навръх Нова година
0

В новогодишната вечер се проведе протоколният кантар за галавечерта на Луис Ортис и Чарлс Мартин. Двамата гиганти са от тежка категория и нямаха нужда да свалят килограми за везната.

„Кинг Конг“ е с рекордно за кариерата си тегло – 100,40 кг.

Бившият световен шамион на IBF пък тежи 111,7 кг преди елиминиатора. Мартин не е излизал на ринга от февруари 2020 година.

Очаква се това да е една от последните битки за Ортис, който през март ще навърши 43 години.

Кубинецът се надява да получи последен шанс да завоюва някой от поясите, но за да има шанс ще търси задължителна победа над Чарлс Мартин идната нощ в Холивуд.

Победителят ще е стъпка по-близо до задължителен претендентски статут на IBF, чиято титла в момента държи Олександър Усик.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.