Начало ММА Затвор грози потенциален за UFC боец

Затвор грози потенциален за UFC боец

Затвор грози потенциален за UFC боец
0

Депортираният от Русия ММА боец и блогър Чоршанбе Чоршанбиев е задържан в родината си Таджикистан, съобщиха от прокуратурата на район Шохмансур в Душанбе. Известният спортист беше депортиран в нощта на 29 срещу 30 декември. ММА боецът е задържан по обвинения в разпалване на омраза и публични призиви за сваляне на правителството на Таджикистан.

Сега спортистът ще трябва да отговаря пред  местното правосъдие за делата си, а според провиненията му го грозят до 15 години затвор.

Памирският вълк е обвинен и в разпалване на етническа и религиозна вражда

Говорител на прокуратурата на Шохмансур съобщи по-подробно за това в какво е обвинен спортистът.

„Той редовно отправя провокативни речи в социалните мрежи, особено на личната си страница, разпалва национална и регионална омраза и подбужда бунтове”, коментира говорителят.

Боецът попада в полезрението на служители по сигурността в родината му още преди осем години. Проблемите му у дома започнаха отдавна. Още през 2014 г. срещу спортиста е образувано наказателно дело. Тогава Чоршанбиев беше обвинен в присвояване на лично имущество, в този момент обаче, боецът успя да избегне отговорност. 

Известният боец се състезава в професионалните смесени бойни изкуства от 2016 г. На сметка си той има седем битки, в които той спечели четири победи, допусна две поражения и едно негово участие завърши наравно. Таджикстанецът бе сочен за потенциален участник в организациите на UFC, но предвид стеклите се обстоятелства, арестът и делото, което предстой на Шохмансур, бъдещето му в най-голямата верига за смесени бойни изкуства изглежда доста далеч.