Начало Бокс Люк Томас: Професионален боксьор не би допуснал грешката на Перейра за нокаута (ВИДЕО)

Люк Томас: Професионален боксьор не би допуснал грешката на Перейра за нокаута (ВИДЕО)

Люк Томас: Професионален боксьор не би допуснал грешката на Перейра за нокаута (ВИДЕО)
0

Алекс Перейра бе нокаутиран в реванша си срещу Израел Адесаня на UFC 287, за да загуби титлата си в средна категория. Но какво доведе до този развой на събитията, след като бе видимо, че бразилецът е решен да опази пояса си по един много убедителен начин? Спортният журналист Люк Томас направи дисекция на ситуацията в средата на втория рунд, когато „Поатан“ се озова на земята в несвяст.

Той демонстрира нагледно грешката на Алекс, които така търпеливо бе дочакана от „Изи“, и заяви, че подобни ситуации са недопустими от обикновен професионален боксьор.

Боксът неслучайно е считан за едно от най-важните бойни умения. В него се усъвършенстват изцяло уменията с ръце, когато е невъзможно човек да използва захвата си. Атаката е също толкова важна, колкото и защитата, защото миг невнимание е достатъчен, за да може опонентът да намери слабите места, а именно брадичката и слепоочието.

Томас подчертава също, че няма за цел да умаловажи MMA и безспорната световна класа на двамата бойци в октагона. Просто дава точен пример, където едно конкретно умение или липсата му води до пагубни последствия за загубилия срещата.

Адмирациите в случая са за Адесаня, който накара мнозина да помислят, че е притиснат до мрежата и всеки момент ще бъде свален. Той обаче прилага брилянтна техника за защита, след което посегна с дясната ръка, за да изправи главата на Перейра и така нагласи всичко по перфектен начин за мощното си дясно кроше. Второто приспа Алекс и съдията застана помежду им, за да прекрати и без друго приключилия мач.

@lthomasnews A full breakdown of #IsraelAdesanya vs #AlexPereira is up now on my YouTube channel (🔗 in bio) #ufc #mma #mixedmartialarts #ufc287 #lukethomas ♬ original sound – Luke Thomas