Начало Бокс „Мачовете мечта“ – призраци на бивши величия в битка за милиони

„Мачовете мечта“ – призраци на бивши величия в битка за милиони

„Мачовете мечта“ – призраци на бивши величия в битка за милиони
0

Тъжно е. Боксът отдавна се превърна в машина за пари и това се потвърждава с всяка изминала година. Дори става все по-зле. Потенциалните мачове между ММА бойци и боксьори получават по-широк отзвук, а те са апетитна хапка единствено за онзи по-специалния зрител.

Който гледа битка два пъти в годината – на Антъни Джошуа и Конър Макгрегър.

Комерсиалният фен си плаща 100 долара, за да види някой комерсиален спортист. После може да помрънка малко, че не са се оправдали „очакванията“ за зрелище, но бързо му минава. Посвещава се на следващата си цел – финала в Шампионска лига, например.

Истинските почитатели на бойните спортове и изкуства са принудени да чакат с години големите имена да се сблъскат. Битките за много пари отвличат вниманието от наистина стойностните такива, а състезателите се залъгват лесно по милионите.

Снимка: БГНЕС

В последните дни една тема измести тези „кросоувъри“ – завръщането на Майк Тайсън.

Щял да нокаутира всеки в момента за два рунда, за един… какво ли не чухме от иначе големи имена в спорта. Смешни изказвания, които целят единствено да вдигнат шум около „Железния“, който би трябвало в момента да се наслаждава на заслужената си пенсия.

Легендарният боксьор е на 53 години. Кому е нужно да го видим отново „в действие“?

Има ли смисъл от мач между него и Ивендър Холифийлд или Ридик Боу? Последното нещо, от което имат нужда тези легенди… е някой да ги удари в главата. Кой ще спечели от такъв мач? Отговорът е ясен – онзи комерсиалният фен, чието внимание привличат. А той не е един – по-скоро цяло стадо.

Подобни „мачове мечта“ сблъскват призраците на някогашни боксови величия, които ще разделят по някой друг тлъст чек. Ако отиде за благотворителност, чудесно. Но не може ли да се даряват пари и без подобни фиаско битки?

twitter.com

Народът е казал: „Никога не е късно да станеш за резил“.

Не ме разбирайте грешно – Майк Тайсън е един от най-добрите бойци, които са се раждали. Мачовете му от 80-те и 90-те години са абсолютна класика, но какво ще кажем за късния период на кариерата му?

„Железния“ натрупа срамни поражения, като последната му битка беше през 2005. Сега сме 2020, как 15 години по-късно ще си върне формата от 20-те си години?

Реалността боли. И то много. Едно видео с 5-секундна комбинация и Майк вече е готов да нокаутира сегашните топ бойци в тежка категория…

Нека не се оставяме на носталгията да ни води за носа.

Снимка: БТА
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.