Начало Бокс Майк Пери срещу Майкъл Пейдж с голи кокалчета

Майк Пери срещу Майкъл Пейдж с голи кокалчета

Майк Пери срещу Майкъл Пейдж с голи кокалчета
0

ММА звездиte Майк Пери от UFC и Майкъл „Венъм“ Пейдж от Белатор ще се изправят един срещу друг в боксов мач по правилата на голите кокалчета. Това обявиха от най-голямата верига за този спорт – BKFC (Bare knuckle fighting championship). Мачът ще се проведе в Лондон на 20-ти август в средна категория.

Майк Пери записа последния си двубой в UFC през 2021г. Тъй като в последните години записа доста загуби, договорът му не беше подновен и се наложи той да се преориентира. Преди ММА кариерата си, Пери има един мач и на професионалния боксов ринг, който губи. Така се стигна до появата му в Трилър, където се срещна и надви Майкъл Сийлс в боксов мач с ММА ръкавици.

След това Пери дебютира и в BKFC. Този февруари той се би с Джулиян Лейн и го победи със съдийско решение.

Майкъл Пейдж все още е на договор към Белатор, но според контракта, звездата на организацията има право да се боксира извън тяхната юрисдикция. „Венъм“ наруши победната си серия от шест поредни победи със загуба от Логан Сторли миналия месец. Тъй като веригата едва ли ще му даде мач до октомври, той ще се бие в BKFC срещу Пери.

Пейдж няма опит в боевете с голи кокалчета, но извън ММА се е бил два пъти в боксови двубои и веднъж в кикбокс като е спечелил всичко.