Начало Бокс Майк Тайсън разкрива душата си в нова документална поредица (видео)
0

Майк Тайсън разкрива душата си в нова документална поредица (видео)

Майк Тайсън разкрива душата си в нова документална поредица (видео)
0

Майк Тайсън е едно от най-обсъжданите и разпознаваеми лица в световен мащаб. Едва ли има спортен фен, а и дори случаен „минувач”, който да не е чувал за „Най-лошия човек на планетата”. Изписани и изговорени са толкова много детайли около живота му, но въпреки това, винаги ще се намери още нещо, ново, което да получим като информация.

За това свидетелства и документалната поредица, която стартира по телевизия „ABC News”. Тя ще разгледа възхода на Тайсън до върха на славата и последвалите събития около живота му. „Майк е сложен индивид”, казва озвучаващия глас в трейлъра, който излезе за поредицата „Майк Тайсън: Нокаутът”. В сериите самият Тайсън, заедно с негови близки, разказват за „възхода, катастрофата и завръщането” на неговата боксова кариера, започвайки от детските му години в Бруклин, Ню Йорк.

Майк Тайсън бе определен за най-лошия човек на планетата, защото той просто бе най-лошият човек на планетата”, споделя актрисата Роузи Перес, която често е определяна като „Първата Дама на бокса”.

Сериите, които са общо четири часа, ще разгледат и личния живот на „Животното”, който също бе изпъстрен с много противоречия, включително и обвинения за нападение от бившата му жена Робин Гивънс. Самият Тайсън признава пред Опра през 2009-а, че я е удрял, но и тя също го е биела, като „такива бяха отношенията ни”. Не се пропуска и обвинението за изнасилване от 1992-а, за което Майк лежа три години в затвора, отхапаното ухо на Ивендър Холифийлд през 1997-а, влизането зад решетките за побоя над двама мотористи през 1999-а, както и краткият престой в ареста за употреба на кокаин през 2007 година.

В една част от трейлъра, Тайсън е попитан от Байрън Питс, който води интервюто, какво би казал на 20-годишното си аз, ако това беше възможно. Майк отговаря: „Ще боли, ще боли много. Наистина ще боли”. Най-младият световен шампион в тежка категория (само на 20 години) разказва и за сегашното си завръщане на ринга. Премиерният епизод на поредицата ще бъде излъчен на 25 май.