Начало Бокс Майк Тайсън с култов анализ на Джошуа – Усик
0

Майк Тайсън с култов анализ на Джошуа – Усик

Майк Тайсън с култов анализ на Джошуа – Усик
0

Една от най-големите легенди на световния бокс – Майк Тайсън направи кратък, но доста любопитен анализ на срещата между Антъни Джошуа и Александър Усик. „Железния” заяви, че не е останал впечатлен от представянето на двамата на 25 септември на стадиона на „Тотнъм” в Лондон.

Усик постигна изненадваща за мнозина победа над Ей Джей. Украинецът наложи вихрено темпо и засипа с удари шампиона, за да му отнеме поясите в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO. Той спечели по точки с 3:0 съдийски гласа и стана едва четвъртият боксьор в историята, който достига върха в дивизията, след като преди това е бил №1 и в полутежка. Преди него това са правили само още Ивендър Холифийлд, Рой Джоунс-младши и Дейвид Хей.

Oleksandr Usyk of Ukraine, left, throws a punch at Anthony Joshua of Britain during their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)

Според Майк Тайсън обаче, нищо в представянето на двамата не е било толкова забележително. „Гледах срещата внимателно и честно казано си мисля, че е възможно Джошуа и Усик да са имали просто лоша вечер. От представянето им трябва да кажа, че не биха имали шанс срещу мен, в най-добрите ми години. Не останах впечатлен”, коментира „Железния Майк”.

Легендата допълва, че Ей Джей е бил прекалено плах, докато Усик не е имал силата, за да довърши сблъсъка. „Джошуа не вкара нито един сериозен удар. През цялото време следваше Усик, беше бавен. От друга страна Усик се движеше много, но с изключение на финалните секунди, не успя да го разклати, защото му липсва сила. Определено не това се очаква от мач за световните титли в тежка категория”.

Anthony Joshua of Britain hits Oleksandr Usyk of Ukraine during their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)