Начало Бокс Майк Тайсън за разликата между UFC и бокса

Майк Тайсън за разликата между UFC и бокса

Майк Тайсън за разликата между UFC и бокса
0

Бившият световен шампион Майк Тайсън никога не е крил симпатиите си към смесените бойни изкуства и в частност към Дейна Уайт и UFC.

Въпреки сравнително младата си история, смесените бойни изкуства се утвърждават като един от водещите спортове на американския пазар. Разбира се, не са един и двамата боксовите „специалисти“ и фенове, които категорично не приемат съществуването на ММА и правилата му.

Embed from Getty Images

„Железния“ Майк обаче винаги е показвал уважение към бойците и към техните умения и не рядко е засичан в публиката по време на галавечер на UFC или Белатор.

53-годишната легенда дори назова с какво според него UFC превъзхожда бокса в този момент и кой му е любимият боец.

„Главната разлика между UFC и бокса е тази – най-добрите се бият с най-добрите“, заяви той.

„Никой не бяга от никой. Ако Дейна Уайт реши, че дадена битка си заслужава, те ще се срещнат. Преди не трябваше да си най-добрия, но когато някой говореше за мен, трябваше да се бием. В момента боксът е далеч от онези времена и от политиката на UFC“, добави Тайсън.

Попитан кой е любимият му боец от компанията на Уайт, легендата не се поколеба:

Снимка: БТА

„Джон Джоунс е най-добрия. „Боунс“ Джоунс! Той е най-завършения боец. Дисциплиниран е, винаги концентриран и желанието му за победа е огромно. В момента се намира в най-добрите си години. Сега е неговото време“, сподели боксовата легенда.