Начало Бокс Министър Василев черпи идеи за борба с корупцията от шефа на световния бокс

Министър Василев черпи идеи за борба с корупцията от шефа на световния бокс

Министър Василев черпи идеи за борба с корупцията от шефа на световния бокс
0

Президентът на Международната федерация по бокс (IBA) Умар Кремльов e на посещение в България по повод международния турнир по бокс „Купа Странджа“. Руснакът откри в неделя 73-ото издание на най-стария боксов турнир за аматьори в Европа заедно с председателя на Българската федерация по бокс Красимир Инински, а в понеделник се срещна с новия министър на спорта Радостин Василев.

Надпреварата се провежда в столичната зала „София“ и ще продължи до 27 февруари.

„Сигурен съм, че и тази година Купа „Странджа“ ще бъде на най-високо международно ниво. Пожелавам на всички участници да се насладят на този турнир. Ние от Международната федерация по бокс работим за тях, за боксьорите. Ние сме едно цяло. Всеки един от тях трябва да знае, че ние от ИБА сме насреща във всеки един момент“, заяви Кремльов.

Тази година „Странджа“ е с общ награден фонд от 200 000 щатски долара и поставя началото на серията от „златни“ надпревари от новата верига на ИБА – Диамантена лига.

„Благодаря на господин Кремльов за гласуваното доверие Купа „Странджа“ да бъде първият „златен“ турнир от Диамантената лига. Това е атестат за нашата добра работа, която вършим тук, във федерацията. Пожелавам на всички участници да дадат най-доброто от себе си и заедно да направим така, че Купа „Странджа“ да бъде още по-успешен. Боксът наистина обединява“, каза Инински.

Преди официалното откриване се проведе и традиционната вече открита сесия на президента на ИБА. Умар Кремльов приветства всички участници на Купа „Странджа“, като раздаде множество комплекти ръкавици на събралите се боксьори и представители на клубове.

Екслузивно интервю с Умар Кремльов за предаването „BOEC.BG“ може да гледане в неделя, 27-ми февруари, от 19:00 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.

Кремльов, който и миналата година уважи турнира „Странджа“, се запозна с новия министър на младежта и спорта Радостин Василев. Двамата обсъдиха сътрудничеството между световната боксова организация и България. Една от темите им е била как Кремльов е успял да спаси от фалит асоциацията, както и борбата с корупцията.

„Моята мисия е спортът да бъде държавна политика. В България има много талантливи спортисти, но занемарената спортна инфраструктура пречи на развитието им. Необходимо е и внедряването на нова, модерна методология, както и използването на научните постижения, за да може да покажат нашите състезатели пълния си потенциал. Надявам се, че ще променим тотално идеята за това как се прави спорт в България”, каза министърът на младежта и спорта по време на срещата.

Умар Кремльов изрази своята увереност, че процесите, които текат в момента в ИБА ще запазят мястото на бокса в олимпийската програма.

Министър Радостин Василев връчи на Кремльов почетен плакет на ММС с благодарност за приноса към развитието на българския бокс. Веднага след срещата президентът на Международната боксова асоциация отпътува за Москва и предложи двамата да се срещнат отново при следващата си визита в България, която ще бъде през месец април.

тагове: